Activiteiten & Actueel > Excursie Oudenbosch

Excursie Oudenbosch e.o.: woensdag 19 augustus

Onze zomerexcursie gaat naar Oudenbosch e.o. We bezoeken allereerst de tuin van Albert Tielens in Hoeven. Een bezienswaardige tuin van 2,5 ha. Een 50 m. lange zwemvijver en grote gemengde borders, peren-, linden- en acerlanen.

Bij aankomst koffie/thee met iets lekkers, rondleiding door de tuin(hopelijk door dhr. Tielens zelf). Er is een winkel met o.a. tuin-hebbedingetjes. De lunch wordt in de tuin verzorgd.

Na de lunch gaan we naar Oudenbosch waar de indrukwekkende basiliek de hoofdstraat domineert. Het gebouw dateert uit de 19de eeuw. De koepel is een kopie van die van de Sint Pieter in Rome (weliswaar 16 keer kleiner). We zullen (indien mogelijk) de basiliek bezoeken. Daarna een rondleiding door het Arboretum/botanische tuin van Oudenbosch. Er is een collectie aziatische viburnums, een pinetum, succulentenkas, een zentuin. In de oude kloostertuin een treurbeuk uit 1840.

We vertrekken 19 augustus om 8.30 uur vanaf de Thorbeckelaan/Colijnplein bij het Savornin Lohmanplein en om 8.45 uur vanaf het busplatform van het Centraal

Station. Rond 18.00 uur. zijn we terug in Den Haag.

De kosten zijn € 54,- voor leden en € 64,- voor niet-leden. Dit is incl. entrees, rondleidingen, koffie/thee, lunch en fooi chauffeur. U kunt het bedrag overmaken op ING-rek:  NL 42 INGB 0003428311 t.n.v. KMTP afd.Den Haag o.v.v. Dagtocht Oudenbosch.

Aanmelden t/m 7 augustus bij Heleen Post, tel: 070-3236117 (tussen 9.00 en 10.00 uur en na 17.00 uur) of bij Sara de Cock, tel. 070-3281478 of per email senp.decock(at)planet.nl. Hierbij graag uw adres en telefoonnummer, opstapplaats en wel of geen lid.

Alleen op 19 augustus is het mobielnummer 06-12429024

nat, natter, natst