Den Haag

Bezoek museum Beelden aan Zee dinsdag 18 februari

Bezoek museum Beelden aan Zee

Dinsdag 18 februari gaan we op bezoek bij museum Beelden aan Zee, aanvang rondleiding 14.00 uur. Naast de vaste collectie van het museum zijn er exposities van Klaas Gubbels, een overzicht van zijn werken, en van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle, Nana’s aan zee.

Klaas Gubbels is dit jaar 85 geworden. Op de tentoonstelling zijn beelden te zien in glas, karton, gips, brons, hout, staal en geassembleerde beelden van gevonden voorwerpen, van passend in één hand tot monumentale beelden die in de patio zijn opgesteld. Veelal doodgewone voorwerpen, op zich niets bijzonders, maar in het oeuvre van Gubbels bijzonder geworden door de wijze waarop deze in beeld worden gebracht. Kenmerkend uit zijn stillevens zijn de ketel, de tafel en een stoel.

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun ‘joie de vivre’ werkt aanstekelijk op iedereen. De tentoonstelling Nana’s aan Zee is een solo voor Nana en een ode aan de vrouwelijkheid. Het is een persoonlijke versie van de kunstenaar van Eva, van Venus en van alle vrouwen ter wereld van vroeger en nu.

Voor deelname aan de rondleiding moet U zich aanmelden bij onze secretaris, Liesbeth Hazekamp, tel: 070- 3654445 of via de mail

info@denhaag.groei.nl.

Aan de rondleiding kunnen max. 15 leden deelnemen. Heeft u een Museumkaart, neem die dan a.u.b. mee.