Den Haag

Fotowedstrijd Meerkoeten op hun nest

Fotowedstrijd Meerkoeten op hun nest

In april en mei 2021 organiseert de KNNV afd. Den Haag een fotowedstrijd met als onderwerp Meerkoeten op hun nest. Alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar kunnen eraan meedoen.

Nesten van meerkoeten zijn vaak opvallend en goed te zien in sloot of plas, Zij gebruiken daarvoor alles wat ze bruikbaar vinden: natuurlijk materiaal als takken en riet, maar ook veel zwerf- en drijvend afval. Dat maakt de nesten kleurrijk en drukt ons ook op het feit dat we er een zooi van maken, waar het gaat om ons afval.

Maak een foto van de meerkoet op of naast het nest zonder de meerkoeten of omgeving te verstoren. De foto’s moeten in 2021 gemaakt zijn. Elke deelnemer kan maximaal drie foto’s insturen. Stuur de foto’s naar: https://denhaag.knnv.nl/nieuws/fotowedstrijd-meerkoetnest-2021/

Elke deelnemer ontvangt een bericht van aanmelding. De meest aparte, bijzondere, kleurrijke of opvallende nesten komen in aanmerking voor een prijs. De foto's zullen beoordeeld worden door een deskundige jury bestaande uit Martin van den Hoorn, stadsecoloog van de gemeente Den Haag en Fred Hess, lid van de KNNV afdeling Den Haag, natuurfotograaf en medeoprichter van het NatuurFotografenGilde (NFG).

In de eerste week van juni gaat de jury aan het werk, de uitslag wordt 7 juni 2021 verwacht. De drie mooiste foto’s ontvangen een prijs en een oorkonde.

Het Haagse Groen.

Op deze site van de gemeente verschijnen vele leuke berichten over alles wat in Den Haag op groengebied gebeurt b.v. over het inplanten en uitrijden van de plantenbakken in de stad of Negen leuke weetjes over de Japanse Tuin. Kijk op www.hethaagsegroen.nl.

Je kunt je daar abonneren op de nieuwsbrief, echt de moeite waard.

 

Raadpleeg ook geregeld onze website www.denhaag.groei.nl

Meld u daar aan voor de nieuwsbrief