Secretariaat en Ledenadministratie: Groot Hertoginnelaan11 2517 EA 070-365 44 45 email: info(at)denhaag.groei.nlwebsite: www.denhaag.groei.nl

Activiteiten in juli en augustus.

Groenochtenden

We zijn weer begonnen met onze ruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg.8. te Den Haag. U kunt er terecht op zaterdagochtend 17 juli en 21 augustus.

Uiteraard zullen we ons strikt aan de coronaregels moeten houden  Als u van plan bent om te komen, meldt u dan uiterlijk 15 juli resp. 19 augustus met naam en telefoonnummer aanmeldt bij Liesbeth Hazekamp, info(at)denhaag.groei.nl  of per telefoon: 070-3654445. Graag willen we dan horen of u planten inbrengt.

De inbreng van de planten zal om 10.00 uur zijn. U levert de planten in bij een medewerker (houdt rekening met afstand!), u krijgt dan een bonnetje waarmee u weer naar buiten gaat.

Als we wat voorraad hebben wordt u in groepjes opgeroepen en mag u de kas in en gedurende 10-15  minuten plantjes uitzoeken. Daarna is het volgende groepje aan de beurt.

Zorg eventueel voor handschoenen en een mondkapje, houd 1 ½ meter afstand van elkaar! Zorg voor pakmateriaal.

Als u zelf geen planten hebt om in te leveren kunt u na 11.00 uur kijken of er nog wat van uw gading is.

We sluiten om 11.30 uur.

Rozen en Westbroekpark/Kies de mooiste roos.

De band van de afdeling Den Haag met het Rosarium van het Westbroekpark is zeer hecht. In deze coronatijd hebben verschillende van onze leden gewoon hun vrijwilligerswerk gedaan en het park wordt ook dit jaar weer prachtig.

In de weekenden van de maand juli zullen we weer, samen met vrijwilligers van de Rozenvereniging, de kiosk bemannen om de bezoekers te vertellen over de rozen en alle andere prachtige planten en bomen van het park.

Het rozenfestival gaat dit jaar nog niet door, maar de gemeente Den Haag wil het publiek toch actief betrekken bij het prachtig bloeiende park. Daarom zal de bezoekers in de maand juli gevraagd worden hun allermooiste rozen te kiezen. Breng uw mobiel mee naar het park. Bij de ingang komt een QR-code die u toegang geeft tot een keuzeformulier. Geniet van het park en volg de aanwijzingen.

Eind juni/begin juli zal de gemeente ruim publiciteit over deze actie verzorgen.

Voortuinkeuringen in 2021

Heel Den Haag schijnt veel tijd doorgebracht te hebben in de tuin. Hopelijk hebben ze daarbij ook hun voortuinen een goede beurt gegeven. Daarom leek het ons goed dat wij in het nieuwe jaar, 2021, weer eens naar al die voortuinen gaan kijken. Het keuren in de buitenlucht hoeft geen probleem te zijn. Onze trouwe keurders hebben zich al weer gemeld en de eerste keuring is al achter de rug.

De tweede zal zijn aan  het eind van de zomer: 30 augustus t/m 5 september.

Als u dus tegen die tijd twee mensen nieuwsgierig in uw voortuin ziet kijken, dan weet u wat er aan de hand is.

De prijsuitreiking zal op de een of andere manier, ook weer afhankelijk van de omstandigheden, eind september of in oktober zijn.

Raadpleeg ook geregeld onze website www.denhaag.groei.nl