Groenbericht mei - juni afd. Den Haag

Secretariaat en Ledenadministratie: Groot Hertoginnelaan11 2517 EA 070-365 44 45 email: info(at)denhaag.groei.nlwebsite: www.denhaag.groei.nl

Groen&Doen bij Groei&Bloei

Groenochtenden 21 mei en 18 juni

Iedere derde zaterdag van de maand is er onze maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a, 2597 JK (toegang via de Badhuisweg) van 9.45-11.45 uur. Graag de planten voor 10.15 uur binnenbrengen en liefst de naam en de kleur erbij.

Inl. Liesbeth Verster, tel 070-323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl

Op 21 mei om 10.45 uur zal Herman Poelsma ons vertellen hoe we fruitbomen onderhouden en snoeien.

Niet iedereen heeft fruitbomen in de tuin, maar als het wel zo is dan kom je al gauw voor de vraag: hoe onderhoud ik ze, wat doe ik tegen ongedierte en wanneer snoeien?

Jaren geleden had ik op mijn volkstuin een mooie appel en peer, helaas hadden mijn buren ook bomen staan die ze niet onderhielden met het gevolg dat mijn bomen vol met wolluis en dopluis zaten, ik heb ze maar weggedaan.

Op 18 juni 2022, tijdens de Groei&Bloei Nationale Tuinweek is het thema van ons praatje: de eetbare tuin.

Ik zie mezelf geen bloemkolen tussen de Akeleien zetten, maar bieslook, bieten, bonenkruid, rozemarijn prei, lijkt me wel grappig, al krijg ik dan wel de neiging om er een kruidentuintje of een moestuin van te maken.

We zullen tot 18 juni 10.45 uur moeten wachten. Dan zal Henk v/d Helm ons er meer over vertellen.

Mocht u zelf een leuk idee hebben stuur het dan door naar ons secretariaat info(at)denhaag.groei.nl

Bloemschikken/Meischikking

De derde bloemschikavond dinsdag 17 mei op de Stadskwekerij, aanvang om 20.00 uur.

De docent is Elbert Sterk, collega van Ingeborg Kempenaar, woonachtig in Houten. Hij is al meer dan 40 jaar actief in het wereldje van bloem, groen en styling en geeft ook al jarenlang les. Met zijn eigen bedrijf verzorgt hij voor vele bedrijven de uitstraling naar buiten toe, altijd werkt hij hierbij met bloemen en groenmateriaal want zijn grote passie blijft:.het neerzetten van een sfeer, mensen kunnen raken.

Zijn stijl omschrijft hijzelf als natuurlijk, soms wat sober en eenvoudig. Laat de bloem je maar leiden.

Dit keer gaan we een schaalschikking maken. We maken gebruik van oasis en laten ons leiden door het materiaal.

Aanmelden vóór 5 mei bij Liesbeth Verster: liesbeth.verster(at)ziggo.nl

Kosten: € 27,50 p.p. voor leden , niet leden € 32,50 .

Graag overmaken naar ING rek.

NL 42 INGB 0003428311 t.n.v KMPT afd. Den Haag o.v.v. Bloemschikken Elbert Sterk.

Meenemen ,scherp mesje, snoeischaar en schaal van ca 30 cm .

Er is een maximum aantal deelnemers, dus meld je snel aan.

4Daagse reis naar de Achterhoek

Woensdag 22 juni t/m zaterdag 25 juni 2022.

Zie hier onder bij de afd. Leidschendam voor de gegevens.

Anneke Nieuwenhuis wil u met alle plezier een flyer toesturen met alle details.

Tel. 070-3543433 of email: annekecnd(at)gmail.com

Ledenbijeenkomst dinsdag 28 juni 2020

Een bezoek aan Plukkerij Framblij in Monster. Even iets verder van huis maar met elkaar moeten we dit kunnen organiseren.

Kwekerij Framblij is een oud familie-bedrijf, geen echt groot productiebedrijf. Om een indruk te krijgen over het verleden en het heden worden we bij aankomst ontvangen met een kopje koffie of thee en krijgen we een korte uitleg en een rondleiding. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over de teelt van de verschillende fruit- en groentesoorten die er op het bedrijf aanwezig zijn. Educatief ondersteund door vele oude foto’s, een film uit 1930 en een verzameling oud gereedschap. Aansluitend is er de mogelijkheid om zelf wat fruit te plukken of te kopen. Plukkerij Framblij is gevestigd aan de Zwartendijk 11 in Monster. We worden verwacht om 14.00 uur.

Gaat u mee, meldt u dan aan bij onze secretaris, mw. L. Hazekamp, tel: 070-3654445 of via de mail info(at)denhaag.groei.nl. Dat geeft dan tevens de mogelijkheid om te kijken wie met wie kan mee rijden zo dat nodig is.

Dag van de Roos in het Westbroekpark.

Op zaterdag 2 juli van 10.00 – 16.00 uur is in het Rosarium van het Westbroekpark de traditionele “Dag van de Roos”. Die dag wordt in het park de 60e editie van het Internationale Rozenconcours gehouden en dat wordt georganiseerd samen met het publieksevenement “de Dag van de Roos”.

Op dit moment zijn nog niet alle gegevens bekend, maar reserveer vast de dag.

Uiteraard is ook uw eigen Groei & Bloei aanwezig met een uitgebreide plantenaanbod.

Neem als u de ruilbeurs bezoekt verpakkingsmateriaal mee en als u planten binnenbrengt, zorg er dan voor dat de plantjes geworteld en opgepot zijn anders zijn ze in de buitenlucht direct slap. Vergeet niet naam, kleur en hoogte te vermelden.

Neem om parkeerproblemen te voorkomen het openbaar vervoer, (in die omgeving is het overal betaald parkeren) bus 21/ tram 9 halte Nieuwe Parklaan.

Raadpleeg ook geregeld onze website www.denhaag.groei.nl

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info(at)denhaag.groei.nl