Den Haag

Groenochtend met Yvonne Zeelenberg 15-2-20

Zaterdag 15 februari beginnen we weer met onze maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a, 2597 JK (toegang via de Badhuisweg) van 9.45-11.45 uur. Graag de planten voor 10.15 uur binnenbrengen en liefst de naam en de kleur erbij.

Al vele jaren vult Yvonne Zeelenberg voor ons de 3e zaterdag van februari in met een praatje en het is ons gelukt om haar weer te strikken. Aanvang 10.45 uur. We gaan het hebben over balkonplanten, maar ik kan ook zeggen: 1 jarigen voor bloembakken en potten, dan begrijpt u wel dat u niet een balkon nodig hebt. Denk maar aan geraniums (pelargoniums) afrikanen, perkgoed is ook een goede benaming.

Bekenden weten dat Yvonne elk jaar ook vroege 1 jarigen bij zich heeft voor de verkoop zoals violen in diverse kleuren en ook hangzakken met jonge plantjes. Februari is nog te vroeg om de zaailingen al in de tuin te zetten, maar het is een prima moment om te zaaien of te stekken, uiteraard kunt u met al uw vragen bij Yvonne terecht.

 

Ook onze zaadverzameling zal aanwezig zijn. Wij stellen het erg op prijs om van u te horen hoe de zaden opgekomen zijn en als u teveel plantjes hebt, dan houden wij ons aanbevolen op de ruilbeurs! Inl. mw. Liesbeth Verster, tel 070-323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl