Den Haag

Groenochtend 16 november a.s.

Groenochtend zaterdag 16 november, 10 uur.

Rondleiding op de Stadskwekerij

Veel van de Haagse leden weten de Stadskwekerij wel te vinden waar wij onze Groenochtenden en bloemschikavonden houden. (Kwekerij weg 8a, toegang via de Badhuisweg)

Misschien heeft u zich weleens afgevraagd wat daar voor werk gedaan wordt. Hier zit o.a. de organisatie van de Internationale Rozenkeuringen en als u de kas inloopt dan valt u misschien ook op dat hier de prachtige bloembakken en hangbakken gemaakt worden die u in de zomer overal in de stad tegenkomt. Als u verder het bruggetje oversteekt en het grote terrein oploopt dan komt u de vele bomen tegen die Den Haag tot zo’n Groene stad maken. Ik heb me laten vertellen dat hier de bestelde bomen in het voorjaar voorlopig opgekuild (geplant) worden die in de stad op een plek wachten om geplant te worden of ingeboet op plekken waar een boom het niet gered heeft. Zo tegen november worden de oude bomen ” uitverkocht” en arriveren de bomen voor het nieuwe jaar.

We hebben een medewerker van de kwekerij bereid gevonden om ons een rondleiding te geven en ons meer te vertellen over de keuze van de bomen en hoe het mogelijk is om grote bomen te verplanten zoals op de Sportlaan ( 4 iepen) en zelfs in het centrum bij het Stadhuis bomen te planten. Dit is een uniek uitje waar u al uw vragen kwijt kunt.

Zorg dat u warm aangekleed bent en een paraplu meeneemt.

Er zijn geen kosten aan verbonden, we starten om 10 uur, er is voldoende parkeerruimte en u kunt alvast plaats nemen in de kantine en gratis een kopje koffie nemen uit de automaat. Profiteer van deze mogelijkheid!

Er is deze ochtend geen plantenruilbeurs!

Inl. over de Groenochtenden: Liesbeth Verster tel. 070 3233506,

mail: liesbeth.verster@ziggo.nl