Den Haag

Groenochtend 17 augustus

Afdeling:

Den Haag

Datum:

17-08-2024


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Stadskwekerij
Kwekerijweg 8-A
Den Haag

Route

Iedere derde zaterdag van de maand organiseren we onze groenochtenden in de kas van de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a 2597 JK Den Haag(toegang via de Badhuisweg).

We starten dan met Plantenruilbeurs: 9.45 – 10.30 uur. Planten inbrengen tot 10.15 uur. Graag hiervoor opgepotte planten inbrengen met labels met namen en kleuren van de planten. Keuze uit vaste planten, éénjarigen, heesters, moestuinplanten en kamerplanten.

Welke planten zijn geschikt voor een pluktuin?

Om 10.30 uur, aansluitend aan de ruilbeurs, zal Marian Ruhé ons vertellen over “boeket(jes) uit eigen tuin”.

“Zolang ik me kan herinneren pluk ik graag bloemen, een soort ontroering die je vast wilt houden.

Ik denk dat mijn moeder en oma me inspireerden. Ik ben daar dankbaar voor, omdat ik gemerkt heb dat ik daardoor steeds beter naar bloemen en groen in het algemeen ben gaat kijken. Vaak heel eenvoudig, maar zo mooi! Het verveelt nooit.

Als je klein bent kan je wel wegkomen met in het wildeweg plukken, en opeens komt er een dag dat het niet meer vanzelfsprekend is.

Maar ik blijf kleine boeketjes maken, bijv. een bloemetje op een klein presentje Dus plunder ik tegenwoordig meestal mijn eigen tuin. Sterker nog, bij de beplanting die ik uitzoek houdik al rekening met de bruikbaarheid van bladeren, bloemen of vruchten.

Ik wil jullie inspireren om planten te kiezen die naast mooi, maar ook voor versiering waardevol zijn.”