Activiteiten & Actueel

Groenbericht mei - juni 2017

59e jaargang nr. 3 – mei/juni 2017

afz. Groot Hertoginnelaan 11

2517 EA Den Haag                                              

     

 

Het Groenbericht voor de maanden mei en juni 2017

Tweemaandelijks bericht van de afdelingen Delft, Den Haag,

Leidschendam, Rijswijk en Wassenaar

Elk lid van de KMTP/Groei&Bloei kan deelnemen aan alle in

dit bericht opgenomen activiteiten.

Agenda voor de maanden mei en juni 2017

Wo. 10-5  Bloemschikken                                         afd. L’dam

Za.  13-5  Bezoek de Heimanshof                          afd. L’dam

Di.   16-5  Bezoek kwekerij Griffioen Boskoop      afd. Den Haag

Di.   16-5  Bezoek Zorgtuin Mens en Tuin              afd. Rijswijk

Di.   16-5  Bloemschikcursus                                    afd. Den Haag

Do.  18-5  Kwekerijbezoek Boskoop                       afd. Delft

Vr.   19-5  Bezoek Potplantenbedrijf Snoeker       afd. W’naar

Za.  20-5  Groenochtend-verticaal tuinieren          afd. Den Haag

Zo.  28-5  Hortusdag                                                  afd. Delft

Za.  10-6  Tegel eruit-Plant erin                               afd. Delft

Za.  10-6  Tegel eruit-Plant erin                               afd. L’dam

Di.   13-6  Kruidenwandeling                                    afd. Rijswijk

Wo. 14-6  Plantjesdag                                                afd. L’dam

Do.  15-6  Zomeravondfietsen                                  afd. Delft

Vr.   16-6  Duinwandeling Meijendel                       afd. W’naar

Za.  17-6  Workshop kruiden                                    afd. Den Haag

Za.  17-6  Opentuinendag                                         afd. L’dam

Za.  17-6  Open dag complex Eikelenburg            afd. Rijswijk

Za.  1-7     Busreis Nijmegen e.o.                             afd. L’dam

Zo.  16-7  Dag van de Roos                                      afd. Den Haag

Wilt u het groenbericht liever digitaal dan per post ontvangen?

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info@denhaag.groei.nl

Let op: Het volgende Groenbericht verschijnt rond 1 juli 2017.

Geen bericht ontvangen? Meld dit aan A.v.d.Zwan, tel. 070-3524775 email: zwan-42@kpnmail.nl

AFDELING DELFT en omstreken


Algemene betalingsgegevens

Uw aanmelding voor uw activiteit naar keuze is definitief in volgorde van en na ontvangst van uw betaling van het voor die activiteit geldende bedrag op rekening NL 88 INGB 0004215220 t.n.v. Groei&Bloei/KMTP Afd. Delft te Delft o.v.v. de volgende gegevens: activiteit en datum van uw keuze, uw naam en telefoonnummer.

Annuleren kan tot 7 dagen voor de activiteit. Het geld wordt terugbetaald minus

€ 2.50 administratiekosten

Donderdag 18 mei : Kwekerijbezoek Boskoop

Op uitnodiging van Wim Snoeier van Clematiskwekerij Van Zoest, die in januari een enthousiaste presentatie verzorgde over deze veelzijdige tuinplant, krijgen we een rondleiding in deze clematiskwekerij. Na de door onszelf meegebrachte lunch brengen we ook een bezoek aan kwekerij Esveld, bij tuinliefhebbers bekend om zijn ruime sortering vaste planten, struiken en bomen.

10.00 uur vertrek per auto vanaf parkeerplaats AH in Delfgauw.

16.00 uur zijn we zeker weer in Delft.

De kosten voor deze excursie zijn € 5,- voor de chauffeur als je meerijdt.

Omdat de kwekerij maar klein is, is het maximum aantal: 15 deelnemers. Opgave per mail aan Machteld vd Bunt : machteldvdbunt@gmail.com en daarbij graag vermelden of je wil (mee)rijden.

 

Zondag 28 mei.: Delftse Hortusdag

van 10.00 - 17.00 uur , in de Botanische Tuin TU Delft. Adres : Poortlandplein 6.  2628 BM  Delft.

Dit jaar bestaat de Hortus 100 jaar. In een tentoonstelling is de connectie met "Nederlands Indië " te zien. Deze dag zijn er ook Indonesische hapjes verkrijgbaar. Verder zijn er kwekers met o.a. leuke en bijzondere vaste planten en siergrassen. Demonstraties over planten en techniek, een roofvogelshow, activiteiten voor kinderen, verschillende natuur- en milieuorganisaties met activiteiten en kramen met plant-gerelateerde producten. Zie:www.botanischetuin.tudelft.nl

Groei&Bloei is er met plantjes van de zaaiclub en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Kortom : voor elk wat wils.

 

Zaterdag 10 juni 2017: Actie “Tegel eruit Plant erin” bij Intratuin Pijnacker in het kader van de Nationale Tuinweek 2017. Bij inlevering van 1 tegel, 2 kruidenplantjes cadeau.

Tijd: van 10.00 - 15.00 uur.

Donderdag 15 juni Zomeravondfietsen

De lange zomeravonden in de Nationale Tuinweek gaan we benutten door wat ons vorig jaar zo goed bevallen is: Fietsen langs tuinen van Groei&Bloei-leden. Dit keer fietsen we daarvoor naar Nootdorp via het Delftse Hout en het Balijbos.

19.00 uur Vertrek vanaf de Korftlaan in Delft ter hoogte van de Papaver en de kinderboerderij.

Kosten : geen. Info: 015 2134557.

Voor de agenda:

Zaterdag 26 augustus: Fietsen langs tuinen in het Westland i.s.m. G&B Westland.

Zaterdag 9 september: Presentatie “De Moestuin”door Corrien van Ruiven.

Zaterdag 7 oktober: Plantenruilbeurs.

Voor meer informatie over de activiteiten kijk op onze website: http://delft.groei.nl. Meld U dan daar graag aan voor de nieuwsbrief. Als U uw e-mailadres recent heeft veranderd graag opnieuw aanmelden.

 


 

Wilt u het groenbericht liever digitaal dan per post ontvangen?

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info@denhaag.groei.nl

 

AFDELING DEN HAAG

Secretariaat en Ledenadministratie: Groot Hertoginnelaan11 2517 EA 070-365 44 45 email: info@denhaag.groei.nl website: www.denhaag.groei.nl


Groenochtenden 20 mei en 17 juni

Ieder derde zaterdag van de maand is er de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open van 9.45-12.00 uur. Graag de planten vóór 10.30 uur binnenbrengen, met de naam en de kleur erbij.

In de afgelopen maanden zijn er veel mensen geweest die zaden uit onze collectie meegenomen hebben. Wij stellen het erg op prijs om van u te horen hoe de zaden opgekomen zijn en als u teveel plantjes hebt, dan houden wij ons aanbevolen op de ruilbeurs!

Inl. mw. E.H. Verster-Oostergo, tel 070-323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl

Zaterdag 20 mei om 10.45 uur, besteden we aandacht aan “verticaal tuinieren” een andere manier om onze plantjes onder te brengen. Er zijn vele oplossingen, laatst zag ik een stuk canvas met vakken erop gestikt, planten erin  en dat aan een schutting opgehangen. Zeker de moeite waard om te komen luisteren!

Zaterdag 17 juni staat de Groenochtend in het teken staan van de Groei&Bloei Nationale Tuinweek. Dit jaar staan de kruiden in de belangstelling. Wij organiseren een workshop kruiden

Wij vragen  u om een mand, kistje, of container  mee te nemen  waar 3 kruidenplanten inpassen. Herman Poelsma zal u tips en informatie geven en dan gaan we de plantjes in potgrond,  in onze mini kruidentuintjes zetten.

De bijdrage is € 3, Bij deze workshop/groenochtend is iedereen welkom, maar als u zich aanmeldt bent u in ieder geval zeker van kruiden.

 

Bloemschikken

Mw. Ir.N.N. Jans-Sremec, meesterbinder, zal op 16 mei de 2e les geven van onze voorjaarscursus. Vergeet het niet: 19,30 uur op de Stadskwekerij. Er is nog plaats, mocht uw vriendin ook interesse hebben.

Inl. Liesbeth Verster 070-323 35 06, e-mail:  liesbeth.verster@ziggo.nl

 

In de bloemenwinkel van Tettero en la Guirlande, Piet Heinstraat 28 gaat de maandelijkse cursus op de donderdagavond verder. Aanvang 20.00 uur. In mei en juni wordt het de derde donderdag van de maand. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Regina, tel : 385 80 56 of op tettero@laguirlande.nl

Kosten € 17,50 per les.

 

Ledenbijeenkomst, dinsdagmiddag 16 mei, 14.00 uur

Begin dit jaar heeft de Vaste Plantenkwekerij van Griffioen uit Wassenaar een nieuwe vestiging in gebruik genomen in Boskoop. Een moderne kwekerij met de nodige kasruimte en een flinke buitenoppervlakte voor de containerteelt. De Boskoopse vestiging, gelegen aan de Insteek 54, richt zich speciaal op de tuincentra en dus op ons als particuliere klanten met het merk Hello Garden

Na een korte intro van de heer Bert Griffioen, rond 14.00 uur, krijgen we een rondleiding van ca. anderhalf uur over zijn bedrijf waarbij we zien hoe het jonge kweekmateriaal binnenkomt, de planten machinaal worden  opgepot, de opkweek, de etikettering en de zorg rond de aflevering van de planten. Gekweekt wordt een breed basis sortiment aan vaste planten maar ook allerlei bijzondere soorten en vooral ook nieuwigheden.  Alles uiteindelijk herkenbaar aangeboden in een aantal potkleuren en thema’s als o.a. geurend, koeltezoekers, zomerbloeiers en aanlokkelijk voor bijen en vlinders. Voor deelname moet U zich aanmelden bij onze secretaris, mw. L. Hazekamp, tel: 070- 3654445 of via de mail:

info@denhaag.groei.nl.

Dit keer zijn we wat verder van huis maar voor echte liefhebbers van vaste planten kan dat geen bezwaar zijn. Laten we zo veel mogelijk proberen met elkaar mee te rijden. Er zijn extra zitplaatsen in auto’s beschikbaar.

Struinen in Haagse Tuinen

Dit jaar is het weer zover: op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt het opentuinenweekend Struinen in Haagse Tuinen gehouden! Dit is dé gelegenheid om bijzondere privétuinen in Den Haag te bezoeken. Het is verrassend hoeveel tuinen met verborgen hoekjes midden in de stad te vinden zijn, vol met bloeiende borders en inspirerende gezellige plekjes die normaal gesloten zijn voor het publiek.

De deelnemende tuinen zijn zaterdag 24 en/of zondag 25 juni tussen 11.00 en 17.00 geopend. De routeboekjes (€ 4,- p.p.) met alle tuinen zijn tevens het toegangsbewijs. De verkoopadressen worden ruim van tevoren bekendgemaakt via www.struineninhaagsetuinen.nl. Vanaf 26 mei start de verkoop.

Meer informatie vindt u op de website www.struineninhaagsetuinen.nl

 

Eigen Arbeid

Groei&BLoei neemt met een stand deel aan het tuinfeest van Amateur Tuinvereniging Eigen Arbeid op zaterdag, 24 juni vanaf 13 uur. Eigen Arbeid viert op die dag haar 100e verjaardag en is gevestigd aan de Zijdeweg nr. 60 te Den Haag.  Er is ook weer plaats op de wachtlijst om zelf een tuin te bemachtigen!

 

Aankondiging

Engelse Fair in  Westbroekpark op de ”Dag van de Roos zondag 16 juli van 10.00 – 16.00 uur in het Rosarium van het Westbroekpark

 

Kijk ook op de website www.denhaag.groei.nl

Meld u daar aan voor de nieuwsbrief..


 

Wilt u het groenbericht liever digitaal dan per post ontvangen?

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info@denhaag.groei.nl

 

AFDELING LEIDSCHENDAM

Secr: Joh. Poststraat 24, 2264 DC, tel. 070 327 31 68, b.g.g. 070 - . 327 89 59. Ledenadm: Frekeweg 118, 2263 KB, Leidschendam, tel. 070 327 26 26

website: http://leidschendam.groei.nl


BLOEMSCHIKKEN

Op 10 mei is er een workshop op het volkstuincomplex van Amateurtuindersvereniging Essesteijn (ATV) te Voorburg, Schipholboog 1a. Onder leiding van docente Wally Zweekhorst gaan we een stijlvolle oasiskrans opmaken met gipskruid en witte rozen. De krans is lang houdbaar omdat het gipskruid mooi indroogt.  U heeft er zodoende lang plezier van. Leuk voor op tafel of om op te hangen. Misschien een idee voor Moederdag?

Aanvang 19.30 uur. Kosten € 21,- p.p. Introducees betalen € 23,-.

Aanmelden kan bij Bep Beerbaum: h.j.beerbaum@ziggo.nl of tel. 070-3866597.

De locatie is te bereiken via de Populierendreef in Voorburg. Vanaf de Hofzichtlaan de Populierendreef oprijden, na een paar 100 meter het fietstunneltje aan de rechterkant door en dan is links het volkstuincomplex.

Auto’s zijn toegestaan tot het complex.

 

EXCURSIES

De Heimanshof

Als een van de laatste onderdelen van het Zuiderpark  in Den Haag (ontwerp H.P. Berlage in 1908) werd in de zuidwesthoek een “wetenschappelijke tuin” aangelegd. Deze tuin heet nu Botanische en landschappentuin “Heimanshof”. In 1970 werd het voor een groot publiek opengesteld.

De Heimanshof bestaat uit een systematische tuin en een landschappentuin. In de systematische tuin staan verzamelingen van planten per familie bij elkaar.  In de landschappentuin vindt u typische Nederlandse landschappen, zoals een haagbeukenbos met een oude beekloop, een vochtig schraal hooiland, een heideveld, een boerendorp met opstallen, moestuinen, een houthakbosje etc.  U vindt er ook bijzondere plantensoorten zoals, eenbes, genadekruid, gele anemoon en schedegeelster.

Op zaterdag 13 mei maken wij o.l.v. een gids  een rondleiding door de Heimanshof. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

We verzamelen om 13.00 uur op het President Kennedyplein in Leidschendam. Met eigen vervoer (eventueel meerdere personen in een auto). Zelf rijden of meerijden graag opgeven bij aanmelding. Aanmelden kan via email: olsthoorn.anneke@gmail.com of telefonisch 070-3877638 (na 19.00 uur). Niet de voicemail inspreken!

De kosten voor deze rondleiding zijn

 € 3,50. De kosten voor vervoer  zijn €2,50 . Deze kunt u ter plekke afrekenen met de chauffeur. De kosten voor de rondleiding kunt u afrekenen met de heer Blokland bij aanvang van deze middag.

Busreis naar mooie tuinen bij Nijmegen.

Op zaterdag 1 juli wordt een busreis  georganiseerd naar drie bijzondere tuinen in de omgeving van Nijmegen. Als eerste de Tuin van de fam. Raaijmakers, daarna “De tuinen van Demen” en als laatste De Villa.

Uitgebreide informatie kunt u vinden in het vorige Groenbericht (maart-april) en op onze website.

www.leidschendam.groei.nl.

 

 

 

 

Groei&Bloei Nationale tuinweek 2017 (10 tot 17 juni 2017)   Activiteiten van Groei&Bloei in Leidschendam-Voorburg.

 

1. Zaterdag 10 juni “Tegel eruit plant erin”

Op zaterdag 10 juni gaat de Groei&Bloei Nationale Tuinweek 2017 van start met de landelijke actie: “Tegel eruit plant erin”.

Op die dag kunt u tussen 10 en 16.30 uur een tegel inruilen voor 2 planten bij:

Life & Garden Leidschendam, Veursestraatweg 292d, 2265 CL  Leidschendam,

Plant & Zo, Koningin Julianaplein 14, 2274 JD Voorburg (winkelcentrum Julianabaan) of

Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Leidsenhage).

In een stenen tuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor onze beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

2. Het gehele jaar tot 10 september “Tuinmetamorfosewedstrijd”.

Samen met Life & Garden Leidschendam organiseert Groei&Bloei een Tuinmetamorfosewedstrijd, waarbij  mooie prijzen te winnen zijn:

(Life&Garden cadeaubonnen van € 100,-- en € 50,--). Natuurlijk kunt u gewoon op 10 juni een tegel inleveren bij Life & Garden, Plant & Zo of de Stadstuin Rusthout en daar 2 leuke planten (beschikbaar gesteld door Life & Garden) voor terug krijgen. Maar het zou nog veel mooier zijn als u een stapje verder gaat en een werkelijke metamorfose in uw tuin of op uw balkon teweeg kunt brengen, door een dicht geplaveid deel om te toveren tot een ware groene oase.  U dient daarmee meerdere doelen: een beter leefklimaat voor de dieren in de tuin, een betere afwatering van hemelwater, en niet in de minste plaats, een kleurrijker uitzicht voor uzelf.

Wat moet u doen om een kans te maken op een van de aantrekkelijke prijzen? Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose. Tip: Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Plaats beide foto’s tussen 15 augustus en 10 september as. op de  Facebook pagina van Life & Garden: www.facebook.com/lifeandgardenleidschendam.

Of stuur de foto’s via de mail naar:

info@leidschendam.groei.nl.

Een deskundige en onafhankelijke jury zal op zaterdag 16 september om 11.00 uur, in de Orangerie van Life & Garden, de winnaars bekendmaken en de prijzen overhandigen.

Heel veel succes toegewenst. We zijn enorm benieuwd naar de resultaten!

3. Plantjesdag op woensdagmiddag 14 juni

Tijdens de Groei&Bloei National Tuinweek 2017 organiseert Groei&Bloei afd. Leidschendam in samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout een plantjesdag voor kinderen en volwassenen.

Groei&Bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten welke je op woensdagmiddag 14 juni zelf in een potje kan komen planten. Door dit plantje thuis goed te verzorgen zal het binnen enkele maanden opgroeien tot een volgroeid exemplaar, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kan zetten.

Locatie: Stadstuin Rusthout Noordsingel 3 (tegenover winkelcentrum Leidsenhage) van 13.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis (Tip: Neem een tasje mee om het plantje te vervoeren).

4. Opentuinen dag zaterdag 17 juni.

De Groei&Bloei Nationale Tuinweek 2017 wordt op zaterdag 17 juni afgesloten met een opentuinen dag.. Bij de tuin van Jan en Gonnie Blokland ligt voor iedereen een lijst klaar met de adressen van de deelnemende tuinen, Locatie: Pelikaanhof 108, 2264 JL Leidschendam van 10.00 tot 16.00 uur.

Wij zoeken nog enkele tuinliefhebbers die hun tuin die dag willen openstellen. Graag aanmelden bij Jan Blokland 070 3278959 (na 19.00 uur).

 


 

AFDELING RIJSWIJK

Secretariaat: Prunuskade 29 2282 DX Rijswijk. tel:070-3901357 email: info@rijswijk.groei.nl


Excursie

Op dinsdag 16 mei verzorgen we een rondleiding in de zorgtuin Mens en Tuin, adres: Hillenraadweg 35, 2532AD Den Haag. vlakbij Sammersbrug. Bereikbaar met bus 23.

Bij stichting Mens en Tuin kunnen mensen terecht die ondersteuning of hulp nodig hebben. Deelnemers krijgen persoonlijke aandacht tijdens het werken in de tuin of stadskwekerij. Mens en Tuin is een zorgtuin waar sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van deelnemers kunnen groeien onder deskundige leiding.

De tuin is meer dan 2000 m2 groot en biodynamisch van opzet.

Je kunt er heerlijk wandelen, tuinieren en genieten van wat er allemaal groeit en bloeit.

Meer weten? www.mensentuin.nl.

Als u mee wilt doen met deze rondleiding dan kunt u zich opgeven bij mevrouw T. Bremer: wtbremer(at)planet.nl

We verwachten de deelnemers om 19.00 uur in de zorgtuin. Koffie en thee wordt verzorgd na afloop van de rondleiding

Op dinsdag 13 juni hebben we een kruidenwandeling o.l.v. Tanja Hilgers, kruidenkenner.

De locatie wordt nog bekend gemaakt. We beginnen om 19.00 uur.

U kunt zich hiervoor opgeven bij mv. F. van Gelder: geldergroei(at)gmail.com.

Nadere informatie op de website: www.rijswijk.groei.nl en bij opgave per mail.

Op zaterdag 17 juni is er een open dag op ons school- en hobbytuinencomplex Eikelenburg, Eikelenburglaan 3 in Rijswijk. Kom eens een kijkje nemen, hoe er door kinderen en volwassenen wordt getuinierd op de schooltuin en de hobbytuin. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud over kruiden, het thema van de Nationale Tuinweek.


De afdeling Rijswijk wenst alle leden een fijne zomer en ziet iedereen graag weer terug op de open dag op het Julialaantje tijdens het Strandwalfestival op zondag 10 september.

AFDELING WASSENAAR

Secretariaat en Ledenadministratie: Joh. De Wittstraat 20 2242 LB Wassenaar tel. . 0651005946 wwestgeest8@gmail.com website: wassenaar.groei.nll

Bezoek aan Potplantenbedrijf Snoeker. Op vrijdag 19 mei.

Dit bedrijf  kweekt al 5 generaties lang potplanten en is sinds 1998 gevestigd in Valkenburg, gem. Katwijk. Aan de Zonneveldslaan 17 is vanaf 1995 een kassencomplex van 20.000 m2 gebouwd. Hier worden kamerplanten gekweekt, bestemd voor de export met als voornaamste soorten Croton, Dieffenbachia, Ficus, Philodendron en Schefflera.

Naast kamerplanten kweekt men ook zo’n 30 soorten eenjarige zomerbloeiers, bestemd voor de verkoop aan particulieren. Het assortiment omvat bekende en minder bekende soorten zoals Alyssum, Bacopa, Brachyscome, Brugmansia, Cleome, Felicia, Gazania, div. Geraniumsoorten, Heliotropium, Leeuwenbek, Lobelia, Nemesia, Petunia, Salvia, Surfinia en Verbena. Deze soorten zijn toe te passen in de tuin, terras en balkon en worden vanaf Koningsdag verkocht.

Wij bezoeken deze kwekerij op 19 mei. Aanvang rondleiding 10.30 uur. U krijgt de gelegenheid planten te kopen. Betaling kan alleen contant.

Deelname aan deze excursie is gratis.

Het bedrijf is te vinden direct links vanaf de Voorschoterweg, hoek Zonneveldslaan. Hier is parkeerruimte.

Informatie: zie hiernaast.

 

 

 

 

 

Duinwandeling Meijendel.

Op vrijdag 16 juni zijn leden en belangstellenden welkom bij deze natuurwandeling, o.l.v. van bioloog Kees Pinster, door een van de beperkt toegankelijke duingebieden in Meijendel, namelijk Kijfhoek en Bierlap. Deze terreinen maken deel uit van een keten van valleien met natuurlijk aandoende infiltratieplassen. Er is een grote rijkdom aan vogels zoals de geoorde fuut, bruine kiekendief, waterral, groene specht, blauwborst, roodborsttappuit en wielewaal, amfibieën: zandhagedis, rugstreeppad en kamsalamander, vele soorten vlinders w.o. de kleine parelmoervlinder en een rijk assortiment aan planten en struiken. Grazende runderen en paarden en ook reeën gaan de vergrassing en verstruiking tegen. Het gebied wordt beheerd door Dunea.

We verzamelen op het parkeerterrein naast restaurant Meijendel om 10.00 uur.

Duur van de wandeling ca. 2  uur.

Kosten: gratis voor leden en € 2.00 voor niet leden.

Informatie: Ber Hubben, tel. 070 5117660 en email: beringe@casema.nl

Wim Westgeest, tel. 06 51005946 en email: wwestgeest8@gmail.com

 

Open tuinendag.

Eventuele berichten over activiteiten in het kader van de Nationale Tuinweek kunt u lezen op onze website (zie boven)

meer
28
Jul
Kleine tuin Marienheem
27
Jul
heerlijke tuindag