Groenbericht Den Haag mei - juni 2017

Secretariaat en Ledenadministratie: Groot Hertoginnelaan11 2517 EA 070-365 44 45 email: info@denhaag.groei.nl website: www.denhaag.groei.nl

Groenochtenden 20 mei en 17 juni

Ieder derde zaterdag van de maand is er de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open van 9.45-12.00 uur. Graag de planten vóór 10.30 uur binnenbrengen, met de naam en de kleur erbij.

In de afgelopen maanden zijn er veel mensen geweest die zaden uit onze collectie meegenomen hebben. Wij stellen het erg op prijs om van u te horen hoe de zaden opgekomen zijn en als u teveel plantjes hebt, dan houden wij ons aanbevolen op de ruilbeurs!

Inl. mw. E.H. Verster-Oostergo, tel 070-323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl

Zaterdag 20 mei om 10.45 uur, besteden we aandacht aan “verticaal tuinieren” een andere manier om onze plantjes onder te brengen. Er zijn vele oplossingen, laatst zag ik een stuk canvas met vakken erop gestikt, planten erin  en dat aan een schutting opgehangen. Zeker de moeite waard om te komen luisteren!

Zaterdag 17 juni staat de Groenochtend in het teken staan van de Groei&Bloei Nationale Tuinweek. Dit jaar staan de kruiden in de belangstelling. Wij organiseren een workshop kruiden

Wij vragen  u om een mand, kistje, of container  mee te nemen  waar 3 kruidenplanten inpassen. Herman Poelsma zal u tips en informatie geven en dan gaan we de plantjes in potgrond,  in onze mini kruidentuintjes zetten.

De bijdrage is € 3, Bij deze workshop/groenochtend is iedereen welkom, maar als u zich aanmeldt bent u in ieder geval zeker van kruiden.

Bloemschikken

Mw. Ir.N.N. Jans-Sremec, meesterbinder, zal op 16 mei de 2e les geven van onze voorjaarscursus. Vergeet het niet: 19,30 uur op de Stadskwekerij. Er is nog plaats, mocht uw vriendin ook interesse hebben.

Inl. Liesbeth Verster 070-323 35 06, e-mail:  liesbeth.verster@ziggo.nl

In de bloemenwinkel van Tettero en la Guirlande, Piet Heinstraat 28 gaat de maandelijkse cursus op de donderdagavond verder. Aanvang 20.00 uur. In mei

en juni wordt het de derde donderdag van de maand. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Regina, tel : 385 80 56 of op tettero@laguirlande.nl

Kosten € 17,50 per les.

Ledenbijeenkomst, dinsdagmiddag 16 mei, 14.00 uur

Begin dit jaar heeft de Vaste Plantenkwekerij van Griffioen uit Wassenaar een nieuwe vestiging in gebruik genomen in Boskoop. Een moderne kwekerij met de nodige kasruimte en een flinke buitenoppervlakte voor de containerteelt. De Boskoopse vestiging, gelegen aan de Insteek 54, richt zich speciaal op de tuincentra en dus op ons als particuliere klanten met het merk Hello Garden

Na een korte intro van de heer Bert Griffioen, rond 14.00 uur, krijgen we een rondleiding van ca. anderhalf uur over zijn bedrijf waarbij we zien hoe het jonge kweekmateriaal binnenkomt, de planten machinaal worden  opgepot, de opkweek, de etikettering en de zorg rond de aflevering van de planten. Gekweekt wordt een breed basis sortiment aan vaste planten maar ook allerlei bijzondere soorten en vooral ook nieuwigheden.  Alles uiteindelijk herkenbaar aangeboden in een aantal potkleuren en thema’s als o.a. geurend, koeltezoekers, zomerbloeiers en aanlokkelijk voor bijen en vlinders. Voor deelname moet U zich aanmelden bij onze secretaris, mw. L. Hazekamp, tel: 070- 3654445 of via de mail:

info@denhaag.groei.nl.

Dit keer zijn we wat verder van huis maar voor echte liefhebbers van vaste planten kan dat geen bezwaar zijn. Laten we zo veel mogelijk proberen met elkaar mee te rijden. Er zijn extra zitplaatsen in auto’s beschikbaar.

Struinen in Haagse Tuinen

Dit jaar is het weer zover: op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt het opentuinenweekend Struinen in Haagse Tuinen gehouden! Dit is dé gelegenheid om bijzondere privétuinen in Den Haag te bezoeken. Het is verrassend hoeveel tuinen met verborgen hoekjes midden in de stad te vinden zijn, vol met bloeiende borders en inspirerende gezellige plekjes die normaal gesloten zijn voor het publiek.

De deelnemende tuinen zijn zaterdag 24 en/of zondag 25 juni tussen 11.00 en 17.00 geopend. De routeboekjes (€ 4,- p.p.) met alle tuinen zijn tevens het toegangsbewijs. De verkoopadressen worden ruim van tevoren bekendgemaakt via www.struineninhaagsetuinen.nl. Vanaf 26 mei start de verkoop.

Meer informatie vindt u op de website www.struineninhaagsetuinen.nl

Eigen Arbeid

Groei&BLoei neemt met een stand deel aan het tuinfeest van Amateur Tuinvereniging Eigen Arbeid op zaterdag, 24 juni vanaf 13 uur. Eigen Arbeid viert op die dag haar 100e verjaardag en is gevestigd aan de Zijdeweg nr. 60 te Den Haag.  Er is ook weer plaats op de wachtlijst om zelf een tuin te bemachtigen!

Aankondiging

Engelse Fair in  Westbroekpark op de ”Dag van de Roos zondag 16 juli van 10.00 – 16.00 uur in het Rosarium van het Westbroekpark

Kijk ook op de website www.denhaag.groei.nl

Meld u daar aan voor de nieuwsbrief..