Dagexcursie naar Hagestein en Schalkwijk op 24 augustus 2017

Op onze zomerexcursie, donderdag 24 augustus, bezoeken we twee tuinen in de provincie Utrecht.

’s Morgens gaan we naar de tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein. In de luwte van de Lekdijk bij Hagestein ligt deze architectonisch spectaculaire tuin, 2.2 ha. groot. Er is een ‘oud’ en een ‘nieuw’ deel, naar een ontwerp van Mien Ruys. De strakke vormgeving vormt een prachtig contrast met de weelderige beplanting. De voortuin is sober gehouden met buxuscarrés en een border. In de zijtuin zien we twee prachtige lange borders,

vier buxusbollen en een rosarium. De grote watertuin heeft een prachtig lijnenspel met op een eiland Gunnera en moerascypressen.  In 2013 is er bovendien een prairietuin aangelegd.

We worden hier ontvangen met koffie/thee en lekkers, waarna we een rondleiding krijgen door de tuin.

Vervolgens gaan we naar Schalkwijk voor de lunch, waarna we een korte wandeling door het dorp maken naar de tweede tuin De Pullenhof

Deze tuin van 4.500 m2 is rond 1995 in samenwerking met Henk Gerritsen ontworpen. De tuin ligt rond een rietgedekt huis, een houten schuur en het voormalige poldergemaal. De Molenvliet loopt door de hele tuin.  Bij het ontwerp is uitgegaan van de al bestaande bomen. Er zijn mooie doorkijkjes gecreëerd naar het omringende polderland. Bij het huis is de tuin gecultiveerd.  Wat verder weg mag de natuur meer haar gang gaan.  In 2011 is een grassentuin aangelegd met een beplantingsplan van Lianne Pot. Ook hier krijgen we een rondleiding en koffie/thee.

Rond 15.00 uur gaan we weer richting het westen, naar de befaamde kwekerij/bezoektuin en pluktuin Festina Lente/de Werkplaats in Katwijk. We verwachten rond 17.30 uur weer in Den Haag te zijn.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de Thorbeckelaan/Colijnplein bij het Savornin Lohmanplein en om 9.00 uur vanaf het busplatform van het Centraal Station.

De kosten zijn € 45,- voor leden en € 55,- voor niet-leden., dit is inclusief entrees, rondleidingen, koffie/thee, lunch en fooi voor de buschauffeur.  U kunt het bedrag overmaken op ING-rekening NL 42 INGB 000 3428311 t.n.v. KMPT afdeling Den Haag o.v.v.excursie.

Aanmelden t/m 15 augustus bij Heleen Post tel: 070-3236117 (tussen 9.00 en 10.00 uur en na 17.00 uur) of bij Sara de Cock tel: 070-3281478 of per email senp.decock@planet.nl.

Hierbij graag uw adres en telefoonnummer, opstapplaats en wel of geen lid vermelden. Alleen op 24 augustus is het mobielnummer 06-12518021 bereikbaar.

De excursie gaat door bij een minimum deelname van 25 personen. Uw betaling- nadat u zich hebt aangemeld- geeft recht op deelname. Bij niet doorgaan van de excursie krijgt u hiervan uiterlijk 8 dagen voor vertrek bericht en wordt het hele bedrag teruggestort. Indien u zelf de excursie annuleert tot 8 dagen voor vertrek ontvangt u uw geld terug minus € 12,50 administratiekosten maar bij annulering binnen 8 dagen voor vertrek vindt geen terugbetaling plaats.

Kijk ook op de website www.denhaag.groei.nl

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info@denhaag.groei.nl

Kleine tuin Marienheem
heerlijke tuindag