Activiteiten & Actueel

Bezoek aan het Mauritshuis 20-2-2018

Bezoek aan Het Mauritshuis, dinsdag 20 februari

Museum Het Mauritshuis toont ons het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Naast de vele schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de permanente collectie van het museum is er de tentoonstelling “Jan Steen vertelt”.

De zeventiende-eeuwse Hollandse kunstenaar is als schilder vooral bekend door zijn vrolijke, ietwat chaotische scènes uit het dagelijks leven, de spreekwoordelijke ‘huishoudens van Jan Steen’, maar hij heeft ook totaal andere onderwerpen geschilderd: verhalen uit de bijbel, de klassieke mythologie en de geschiedenis. Schilderijen vol van opwinding, drama en hartstocht. De tentoonstelling toont ons dat Jan Steen een veelzijdig en ambitieus kunstenaar was met een grote literaire kennis en een scherp oog voor de komische aspecten.

Voor deelname aan de rondleiding moet U zich aanmelden bij onze secretaris, mw. L. Hazekamp, tel: 070-3654445 of via de mail info@denhaag.groei.nl. De rondleiding start om 14.30 uur en het  aantal deelnemers is maximaal 15. Heeft u een Museumjaarkaart, neem die dan a.u.b. mee.

meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase