Activiteiten & Actueel

Groen & Doen, bij Groei & Bloei 1. Groenochtend 18 augustus

 

1. Groenochtend 18 augustus

Ieder derde zaterdag van de maand, behalve in de maand juli, is er de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open: 9.45-11.45.

Planten inbrengen tussen 9.45 en 10.15 uur met de naam en de kleur erbij.

Augustus is een goed moment om de tuin door te lopen en te kijken of er planten zijn die al in het zaad zijn. Wij willen graag zaad hebben voor de ruilbeurzen in het voorjaar. U hoeft het echt niet in porties te verdelen, gewoon in een enveloppe of potje, maar wel gedroogd en geschoond, dus niet een zak vol papaverbollen! Hoe meer mensen zaad binnen brengen, hoe uitgebreider ons assortiment is! Inleveren op de ruilbeurzen. Inl. Liesbeth Verster, tel 070- 323 35 06,

e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl

Zaterdag 18 augustus hebben we om 10.45 uur Halsema Hoveniers bereid gevonden om te komen vertellen over biologische bestrijding van ziekten en plagen.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me ineens dat er in de 60/70 er jaren een boekje verscheen met milieuvriendelijke adviezen van Greet Buchner met de tip om slakken met bier te verdrijven: “Zet een schaaltje of bakje neer waar veel slakken komen, ze zijn er gek op en gaan juichend ten onder. Alleen het opruimen is een vies karweitje.” Tegenwoordig grijpen we liever naar een ecologische slakkenkorrel. Ik denk dat Paul Halsema ons verder zal kunnen helpen met tips voor in de tuin.

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….