Activiteiten & Actueel

Groenochtend 15-6-2019

Groen & Doen bij Groei&Bloei

1. Groenochtenden

Zaterdag 15 juni is er weer de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open van 9.45-12.00 uur. Graag de planten voor 10.30 uur binnenbrengen en liefst de naam en de kleur erbij.

Afgelopen maanden hebben veel mensen zaden uit onze collectie meegenomen. Wij stellen het erg op prijs van u te horen hoe de zaden opgekomen zijn en als u teveel plantjes hebt, dan houden wij ons aanbevolen op de ruilbeurs! Denkt u eraan de plantjes die u over heeft, opgepot mee te nemen, anderen zijn er blij mee en de kans van overleven is veel groter! Wilt u ook zaad voor ons verzamelen! Inl. Liesbeth Verster, tel 070-323 35 06, e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl.

Zaterdag 15 juni zal in het teken staan van de Nationale tuinweek. Het onderwerp dit jaar is de levende tuin waar wij om 10.45 uur aandacht aan gaan besteden. Wat is nu de levende tuin? Zijn dat de insecten, de vogels, het water of de planten in de tuin. Zeker in deze tijd waarin het weer verandert en de temperatuur stijgt is groen erg belangrijk.

De bijen populatie neemt af, er zijn minder vlinders en zelfs een aantal vogels zijn niet of nauwelijks meer te vinden. Herman Poelsma gaat met u kijken hoe wij in het klein onze bijdrage kunnen leveren aan die levende tuin en daarbij misschien soorten helpen die het nu moeilijk hebben.

meer

 

 

 

15
Jul
Knollentuin zonder ziel
12
Jul
foto’s voor de stortbuien van vandaag