Den Haag
bekijk online
Nieuwsbrief

Groenochtend 15 april 2023

Groen&Doen bij Groei&Bloei

!. Groenochtend15 april

Iedere derde zaterdag van de maand is er onze maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a, 2597 JK (toegang via de Badhuisweg) van 9.45-11.45 uur. Graag de planten voor 10.15 uur binnenbrengen en liefst de naam en de kleur erbij.

2. Zaterdag 15 april om 10.45 uur hebben we het over klim, lei en slingerplanten. Weet u het verschil en welke soorten er zijn? Klimrozen bestaan dus niet, want die kunnen zichzelf niet vasthouden en klimop is duidelijk een klimplant. Die krijg je later nauwelijks van muren en schuttingen af. Op welke plek zetten we wat? Op deze groenochtend leert u hier alles over

Dus wilt u meer de hoogte in kom dan naar deze groenochtend.

54e Nationale Groei & Bloei Geraniummarkt 27 april 2023

De 54e Nationale Geraniummarkt op donderdag 27 april 2023

Traditiegetrouw nodigen wij u ook dit jaar weer uit voor een bezoek aan onze Nationale Geraniummarkt op Koningsdag, donderdag 27 april, op het Lange Voorhout, tussen het Tournooiveld en het Eschermuseum.

Met de zomer in aantocht zullen onze standhouders u weer verrassen met een ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, waaronder een ruim sortiment Geraniums, aangevuld met kuipplanten, vele vaste planten, vetplanten, kruiden, diverse kleine heesters en planten voor de groentetuin. Maar ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken, hanging baskets en klein tuingereedschap kunt u op de markt terecht.

Na afloop van de keuring van de stands wordt de markt rond 10.30 uur geopend door de burgemeester van Den Haag, de heer J. van Zanen. Onder het genot van een Oranjebittertje zal hij ook de jaarlijkse winnaarsbeker uitreiken aan de stand welke op grond van sortiment, kwaliteit en sfeer het hoogst scoort.Natuurlijk zijn ook wij, als organisator van de markt, met onze eigen Groei & Bloei stand aanwezig. Vergeet ook niet bij ons langs te komen, u kunt er terecht met al uw vragen over bloemen en planten en ontvangt, op vertoon van uw ledenpas, van ons een leuk plantje. Ook andere Haagse groen- en Natuurverenigingen hebben aangegeven met een informatiestand op de markt aanwezig te zullen zijn.

Kortom de Haagse Geraniummarkt, op het statige maar oh zo sfeervolle Lange Voorhout, is een markt die u niet mag missen.

De markt is open vanaf 08.30 uur en sluit om 17.30 uur.

Groei & Bloei Geraniummarkt 2022

U kunt nog mee, deze 4 daagse mag u niet missen.

4 Daagse reis naar Normandië.

Maandag 19 t/m donderdag 22 juni.

Samen met Garden Tours organiseren Groei & Bloei Den Haag en Leidschendam weer een meerdaagse reis, dit keer naar de Tuinen van Normandië.

De excursie is 4 dagen per luxe touringcar van maandag 19 juni t/m 22 juni 2023 We logeren in Hotel du Casino in St. Valery-en-Caux

(Tijden en eventuele wijzigingen onder voorbehoud)

Informatie: Anneke NieuwenhuisE-mail: annekecnd@gmail.com,

Tel. 070-3543433.

 

Reissom per persoon in een 2-persoonskamer:

Vanaf 25 betalende deelnemers € 660,-

Toeslag kamer voor alleengebruik

€ 120,-

Aanmelden kan via de websitelink: http://www.gardentours.nl/gbdenhaag

 

Voorjaar

Helleborus