bekijk online

Zaterdag 19 maart om 10.45 onze traditionele " rozen snoeidemonstratie".

Herman Poelsma zal het ons uitleggen en voordoen. Daarna kunnen we zelf aan de gang met een aantal oude rozenstruiken. De resultaten mag u meenemen. Vergeet dus niet een schonesnoeischaar en een paar werkhandschoenen mee te nemen.

Foto van Rozensnoeien 2019

Na Pasen bloemschikking

Bloemschikken na Pasen

De tweede bloemschikavond is op dinsdag 19 april op de Stadskwekerij, aanvang om 20.00 uur.

De docente is Lise Buijtenhuis . Lise is een nieuwe aanwinst en is nu aan het brainstormen voor een goede workshop.

De kosten blijven 27,50 euro p.p.voor leden ,niet leden 32,50 .Zelf meenemen scherp mesje en/of snoeischaar en een ondergrond/schaal.

Graag overmaken naar INGrek.NL42INGB0003428311 t.n.v.KMPT afd.Den Haag o.v.v. Na Pasen

Er is een maximum aantal deelnemers, dus meld je snel aan .

Aanmelden voor 5 april bij Mw.Liesbeth Verster email: liesbeth.verster@ziggo.nl

Excursie West-Friesland op 12 mei

Eerst gaan we naar Opperdoes. Niet om de, volgens kenners, lekkerste aardappels van Nederland te proeven maar om de tuin van de familie Meeuwes te bekijken. Achter het boerenhuis blijkt een verrassend mooie en bijzondere tuin te liggen. We worden daar ontvangen met koffie en iets lekkers en de eigenaar vertelt het één en ander over het ontstaan van de tuin. Met een beetje geluk staan dan ook de tulpenboom en de vaantjesboom in bloei.

Daarna is het tijd voor de lunch en daarvoor gaan we naar het prachtige stadje Medemblik. Helaas is er geen tijd om even in dit oudste stadje van West-Friesland rond te kijken want er staan ’s middags nog twee tuinen op het programma.

We rijden door naar de Versicolor tuin in Lutjewinkel. Een tuin vol planten en borders met, de naam zegt het al, een weelde aan kleurige bloemen. Ook hier zal de eigenaresse toelichten hoe zij met veel passie zo iets moois tot stand heeft gebracht.

De laatste tuin is in Heerhugowaard en heeft de bijzondere naam “zinTUIgeN”. Een tuin met bloemrijke borders, een geheime tuin, eennatuurlijke vijver en nog veel meer moois. Onder het genot van een kopje koffie/thee zal de eigenaar uitleggen hoe de zintuigen in deze landschapstuin geprikkeld kunnen worden.

Het is de bedoeling rond 18:00 uur weer in Den Haag terug te zijn.

We vertrekken om (LET OP) 8:30 uur vanaf het Centraal Station. De bus staat op het (vernieuwde) busplatform boven het station en dan helemaal achteraan.

De kosten zijn € 52,50 voor leden € 62,50 voor niet-leden. Dit is inclusief entrees voor de tuinen, koffie/thee, lunch en fooi voor de buschauffeur. U kunt het bedrag over maken op de ING rekening NL42INGB 0003 428311 t.n.v. KMPT afd. Den Haag o.v.v. West- Friesland. Op de bankoverschrijving graag ook uw eigen naam vermelden.

Aanmelden vóór 3 mei bij Sara de Cock tel. 070 3281478/mail: senp.decock@planet.nl of bij Ria Smits tel. 070 3683966/mail: hmsmitsde-bruin@hotmail.com. Hierbij graag uw adres en telefoonnummer vermelden en of u wel of geen lid bent.

Alleen op 12 mei zijn de mobiele nummers 06 41772136 (Anneke Nieuwenhuis) en 06 48253202 (Saskia Horn) bereikbaar.

De excursie gaat door bij een minimumdeelname van 25 personen. Uw betaling, nadat u zich hebt aangemeld, geeft recht op deelname. Bij niet doorgaan van de excursiekrijgt u hiervan uiterlijk binnen 8 dagen voor het vertrek bericht en wordt het hele bedrag teruggestort. Indien u zelf de excursie annuleert tot 8 dagen voor vertrek ontvangt u uw geld terug minus € 12,50 administratiekosten maar bij annulering binnen 8 dagen voor vertrek vindt geen terugbetaling plaats.