Den Haag

De 55e Nationale Geraniummarkt op Koningsdag 2024

Als gevolg van verandering in de regelgeving voor het verkrijgen van een vergunning voor het houden van een incidentele markt op de locatie Lange Voorhout beschikken wij op dit moment, medio februari, helaas nog niet over de zekerheid dat wij deze vergunning ook krijgen. Wij gaan er wel van uit dat dit alsnog gaat lukken en dat wij nog tijdig onze vaste standhouders kunnen uitnodigen.

In dat geval kunt u er op rekenen dat er weer een markt komt, even gezellig en sfeervol als voorgaande jaren. Met een zeer ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten, kruiden en planten voor de groentetuin is er voor elk wat wils. Wij zullen er bij de standhouders op aandringen, waar mogelijk, biologisch gekweekte producten aan te bieden.

Na afloop van de keuring van de stands en het aangevoerde materiaal wordt de markt rond 10.30 uur geopend door de burgemeester van Den Haag, de heer J. van Zanen. Onder het genot van een Oranjebittertje zal hij ook de jaarlijkse winnaarsbeker uitreiken aan de stand die op grond van sortiment, kwaliteit en sfeer het hoogst scoort. Vergeet ook niet even langs te komen bij onze eigen Groei & Bloei stand. U kunt er terecht met al uw vragen over bloemen en planten en ontvangt een gratis plantje en een zakje zaad.. Ook andere Haagse groen- en natuurverenigingen hebben aangegeven met een informatiestand op de markt aanwezig te zullen zijn.

De markt is open vanaf 08.30 uur en sluit om 17.30 uur.